WELKOM IN DE ALGARVE, PORTUGAL

 

 

   

   

 

portugal,algarve,prive,villa,zwembad

 

 

 

 

 

 

Naar Casa Oliveira                                                     het weer in de algarve

                                                                                                            Sportief vakantie vieren in de algarve

De Oost-Algarve

 

Al-gharb (het westen) noemden de Moren dit door hen veroverde deel van het Iberisch schiereiland en dat bleef de naam van deze provincie: De Algarve.

De Algarve heeft een mediterraan klimaat: warme, droge zomers en zachte winters, met jaarlijks gemiddeld 3200 zonne-uren. Daarmee is deze streek niet alleen ideaal voor een voorjaars-/najaars- of zomervakantie, maar ook als overwinteringsgebied.

De puur mediterrane vegetatiezone van de Algarve is nog voor een belangrijk deel oorspronkelijk. Van de ca. 100 soorten bomen en planten die alleen in Portugal te vinden zijn, groeien de meeste hier.

De Oost-Algarve staat bekend als de Zand-Algarve, er liggen prachtige witte zandstranden, sommige direct op het vasteland, met daarachter een duinenrij bedekt met dennen, en andere op eilandjes dicht bij de kust met mooie lagunes.

De atmosfeer is in de Algarve eerder Afrikaans dan Europees. De moorse invloed is niet over het hoofd te zien. De Algarve biedt dan ook meer dan alleen strandvertier. De charme ervan wordt gevormd door de vissers- annex badplaatsjes met hun bontgekleurde bootjes, de blinkend witgekalkte huizen met rode pannendaken en gebeeldhouwde schoorstenen. Met name in de gezellige kuststeden als Olhão en Tavira (zie filmpje) is de Afrikaanse invloed nog goed te zien aan de kubusvormige kris-kras gebouwde huizen.

Achter de kust liggen kleurrijke wijngaarden en fruitboomgaarden. Daarachter gaat het heuvellandschap geleidelijk over in twee bergruggen. Hier liggen nog kleine typisch Portugese dorpjes of alleenstaande boerderijtjes.

De dichtsbijzijnde luchthaven is Faro en is gelegen op ongeveer 25 minuten rijden van het landgoed.

 

Naar zee

Zoals al eerder aangegeven, vindt u langs de hele kuststrook van de Oost-Algarve prachtige uitgestrekte witte zandstranden, waar u nog van de rust en ruimte kunt genieten.

Vanaf Casa Oliveira of Casa Madeira kunt u in verschillende plaatsen naar zee. De kortste route (± 10 min met de auto) is naar Fuzeta. U kunt daar naar het zandstrand op het vasteland, maar u kunt ook met een typisch Portugees bootje in een paar minuten naar een eilandje met lagune (Ilha de Armona). Ook Ilha de Tavira heeft prachtige zandstranden, waar u met een bootje heen kunt. Bij het dorp Pedras del Rey kunt u tevens met een treintje of gewoon te voet.

 

   

De prachtige stranden

 

van de Algarve

 

Top

Stacaravans huren in Zeeland of Villa's huren in Portugal